Maria Stavang

- Vi trenger tiltak mot det enorme kroppspresset unge opplever i dag

Komiker Maria Stavang (21) langer ut mot reklamebransjen.

MARIA STAVANG: I en ny video snakker komiker Maria Stavang (21) ut om kroppspress - og mener reklamebransjen må få pålagt merking når de retusjerer bilder.  Foto: Tobias Myklebust
MARIA STAVANG: I en ny video snakker komiker Maria Stavang (21) ut om kroppspress - og mener reklamebransjen må få pålagt merking når de retusjerer bilder. Foto: Tobias Myklebust Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At kropp fortsatt er et tema som mange vil - og som vi kanskje bør snakke om - er det ingen tvil om. Hver eneste dag eksponeres vi for bilder som har vært gjennom retusjering, og enten vi innrømmer det eller ikke, måler vi oss ofte opp mot disse vakre kvinnene som til tider ser helt utenomjordiske ut. (Psst: «Det er nok misvisende bilder av kvinnekroppen som det er, og jeg vil ikke bidra til flere»)

Mange retter fokuset mot reklamebransjen, som år etter år klistrer de vakre, men ofte retusjerte kvinnene på store plakater. En av dem er komiker Maria Stavang (21), alias «Piateed». Den unge humoristen fra Loddefjord i Bergen har på kort tid blitt et nytt ansikt i norsk humorbransje, kanskje særlig takket være lojale fans som følger henne på sosiale medier, der hun ofte legger ut humoristiske og satiriske videoer.

Men da hun tidligere denne måneden postet videoen «Vi trenger flere tiltak mot kroppspress», et kraftig stikk til mote-, medie- og reklamebransjen, fikk vi se en litt annen side av 21-åringen. Se hele videoen lengre ned i saken!

- Jeg valgte å lage denne videoen for å åpne opp øynene til folk og for å kunne hjelpe de som trenger det, gi de den kunnskapen som man ikke får på skolen. Jeg følte ikke at dette temaet var noe som var nødvendig å tulle med, jeg ville heller si det akkurat som det er, forteller hun til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer