Engangsgrilldrapet

– Vi var veldig glade i Ruby. Men så drepte hun jo pappa

Da faren ble funnet død i sengen trodde Emilie og Regina det var hjertet. Først åtte måneder senere fikk de vite sannheten om stemoren.

ENGANGSGRILLDRAPET: Regina Irgens og Emilie Irgens mistet faren sin. Han ble drept av sin kone, med kullos fra en engangsgrill. FOTO: Astrid Waller
ENGANGSGRILLDRAPET: Regina Irgens og Emilie Irgens mistet faren sin. Han ble drept av sin kone, med kullos fra en engangsgrill. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Hardanger sommeren 2014. Søstrene Emilie og Regina er på ferie med mamma. Klokken 0500 blir Emilie vekket av mobilen. «Beklager», sier ambulansetjenesten, «men vi må dessverre fortelle deg at Helge, faren din, er død». I sengen ved siden av våkner storesøster Regina av at Emilie gråter og gråter, og hun skjønner med en gang at det må være faren.

– Da trodde vi jo at det var hjerteinfarkt, sier Emilie Helgesdatter Irgens (29).

– Vi avbrøt ferien med en gang for å kjøre hjem til kona hans Ruby, og noe av det første vi gjorde var å ringe å trøste henne. Vi tenkte jo at hun måtte være helt sønderknust.

Storesøster Regina Helgesdatter Irgens (31) nikker:

– I ettertid synes jeg det var noe rart med henne. Jeg syntes hun gråt falskt og at det var noe tilgjort over henne. Men jeg tenkte jo ikke at hun hadde drept ham.

Emilie og Regina vokste opp med foreldrene Helge og Linda i en enebolig i ­­Telavåg i Bergen. Med knappe to år mellom seg hadde søstrene et tett forhold, nærmest som tvillinger, og kunne liksom føle på seg når den andre ikke hadde det bra. Regina var en skikkelig pappajente, og husker at pappa Helge alltid bredte sine beskyttende vinger om Emilie. «Nå får du ikke lov til å skremme Emilie», sa han hver gang Regina falt for fristelsen til å fortelle lillesøsteren spøkelseshistorier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer