Dødfødsel

- Vi ventet en liten jente. Men gleden ble kortvarig

Da Kenneth og Therese ble stilt overfor valget om abort eller ikke for den syke jenta i magen, reagerte de helt ulikt.

FRISK STOREBROR: Treåringen Lucas er frisk og rask og gleder seg til å bli storebror til en frisk baby, snart. FOTO: Privat
FRISK STOREBROR: Treåringen Lucas er frisk og rask og gleder seg til å bli storebror til en frisk baby, snart. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Therese Wilhelmsen (27) og Kenneth Haugan (29) var sammen i flere år før Therese ble gravid. Første graviditet endte i en spontanabort. Lykken var stor da alt gikk bra med Lucas (3), som ble født to måneder for tidlig. I april 2021 ble Therese gravid igjen, denne gangen med en liten jente.

Lucas gledet seg til lillesøster skulle komme, han koste og susset på mammas mage.

Therese og Kenneth forteller rolig om lillesøster Linnea, som de aldri vil glemme. Følelsene er sterke, av og til bryter Therese ut i gråt, og samboeren må fullføre setningene. De to er samkjørte og gjør hverandre sterke. En vond periode var det ikke slik.

Følte at noe var galt

– Jeg ba om tidlig ultralyd i uke seks, bare for å forsikre meg om at det virkelig var et foster der, og det var det, forteller Therese.

- Likevel hadde både Kenneth og jeg en helt annen følelse i dette svangerskapet i forhold til gleden vi kjente da jeg gikk med Lucas. Vi snakket om det, men regnet med at vi bare var bekymringstanker vordende foreldre kan ha.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer