Hjernekreft:

Vibeke hadde hjernekreft i 17 år

Alvoret slo ned som lyn fra klar himmel. - Jeg følte at jeg satt i et fly som var i ferd med å styrte, sier Vibeke.

HJERNEKREFT: Da hun fikk kreftdiagnosen var det et sjokk for Vibeke. 
 Foto: FOTO: ELLEN JARLI
HJERNEKREFT: Da hun fikk kreftdiagnosen var det et sjokk for Vibeke. Foto: FOTO: ELLEN JARLI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart gått fire år siden Vibeke Bjerg fra Oslo lå på operasjonsbordet på Ullevål sykehus og ikke visste om hun ville overleve. Det at hun var så alvorlig syk var et sjokk.I mange, mange år hadde hun slitt med helsen, men ingen hadde trodd at hun led av noe alvorlig, langt mindre noe som potensielt kunne drepe henne.

Så, i oktober 2013, ble hun lagt inn på sykehuset. I løpet av tre uker testet de alt. Fredagen som hun skal utskrives kommer legen inn på rommet hennes. «Nå har vi jo testet hele deg,» begynner hun mens hun ser på veggen.

Vibeke skjønner instinktivt at det hun skal fortelle er ubehagelig. «Du har noe i hodet», sier legen. «Vi har sett en svulst på nærmere fire centimeter, og du må opereres om én uke», fortsetter hun. Alvoret slo ned som lyn fra klar himmel.

– Jeg følte at jeg satt i et fly som var i ferd med å styrte, sier Vibeke.

LES OGSÅ: Hanne (40) mistet sønnen i kreft

Hadde sterke smerter

Helt siden midten av 1990-tallet hadde Vibeke slitt med hodepine. På den tiden hadde hun en ledende salgsstilling i avisen VG. Hun elsket jobbet og ga alt. Men hodepinen ble bare verre og verre. En gang falt hun om fordi beinet sviktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer