Glassnudler: Tynne, tynne, gjennomsiktige nudler lagd av bønner. Fås i de fleste velassorterte matforretninger eller i asiatiske spesialforretninger.
Bambusskudd: Skuddene på en spesielt spiselig bambusplante. Skuddene kuttes
nesten med en gang de er kommet opp av jorda. Ferske bambusskudd fås i enkelte asiatiske spesialforretninger, men hermetiserte fås både i velassorterte matforretninger og asiatiske spesialforretninger.
Koriander: Frisk koriander fås nå i alle store matbutikker. Asiatiske spesialforretninger importerer både kinesisk og vietnamesisk eller thailandsk koriander. Disse typene kommer i poser og har beholdt roten (som kan være god finhakket i wok).
Mynte: Frisk mynte må ikke forveksles med frisk peppermynte. Den smaker sukkertøy og passer dårlig til annet enn desserter og noen ytterst få typer annen mat. Mynte fås også i en thailandsk eller vietnamesisk versjon i spesialforretninger. Disse kommer i pose som korianderen, men uten rot.
Rispapir: Runde, harde flak som ikke må forveksles med vårrull-plater som er av
filodeig og brukes til en annen type friterte vårruller.
Scampi: Fås ferske kun som frosne i store matbutikker og i asiatiske
spesialforretninger. Tines og er lettere å skrelle hvis man dypper dem så vidt i kokende vann først.
Fiskesaus: Det finnes mange typer fiskesaus, og kvalitetsforskjellen er stor.
Merker som Bali og Blue Dragon er smaksmessig slappere og smaker mindre enn dem du får i asiatiske spesialforretninger. Fiskesaus er lagd av tørket ansjos og er først og fremst en salt smakssetter.
Riseddik: Helt klar eddik av gjæret ris. Kommer både i kinesisk og japansk versjon. Japansk riseddik er fyldigere og brukes for eksempel i sushi.
