Guide

Vietnamesiske råvarer fra A til Å

Alt du trenger å vite når du skal lage vietnamesisk mat hjemme.

Publisert
Sist oppdatert
Glassnudler: Tynne, tynne, gjennomsiktige nudler lagd av bønner. Fås i de fleste velassorterte matforretninger eller i asiatiske spesialforretninger.

Bambusskudd: Skuddene på en spesielt spiselig bambusplante. Skuddene kuttes
nesten med en gang de er kommet opp av jorda. Ferske bambusskudd fås i enkelte asiatiske spesialforretninger, men hermetiserte fås både i velassorterte matforretninger og asiatiske spesialforretninger.

Koriander: Frisk koriander fås nå i alle store matbutikker. Asiatiske spesialforretninger importerer både kinesisk og vietnamesisk eller thailandsk koriander. Disse typene kommer i poser og har beholdt roten (som kan være god finhakket i wok).

Mynte: Frisk mynte må ikke forveksles med frisk peppermynte. Den smaker sukkertøy og passer dårlig til annet enn desserter og noen ytterst få typer annen mat. Mynte fås også i en thailandsk eller vietnamesisk versjon i spesialforretninger. Disse kommer i pose som korianderen, men uten rot.

Rispapir: Runde, harde flak som ikke må forveksles med vårrull-plater som er av
filodeig og brukes til en annen type friterte vårruller.

Scampi: Fås ferske kun som frosne i store matbutikker og i asiatiske
spesialforretninger. Tines og er lettere å skrelle hvis man dypper dem så vidt i kokende vann først.

Fiskesaus: Det finnes mange typer fiskesaus, og kvalitetsforskjellen er stor.
Merker som Bali og Blue Dragon er smaksmessig slappere og smaker mindre enn dem du får i asiatiske spesialforretninger. Fiskesaus er lagd av tørket ansjos og er først og fremst en salt smakssetter.

Riseddik: Helt klar eddik av gjæret ris. Kommer både i kinesisk og japansk versjon. Japansk riseddik er fyldigere og brukes for eksempel i sushi.

Vietnamesiske eggruller med svinekjøtt og crabsticks servert på salat med friske urter og nuoc cham (dippdressing).
Vietnamesiske eggruller med svinekjøtt og crabsticks servert på salat med friske urter og nuoc cham (dippdressing). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer