Albinisme:

Viggo (2) er en av få som har albinisme

- Vi var veldig lei oss begge to. Vi innså at vi hadde et handikappet barn, men vi forsto ikke omfanget, og heller ikke hvilke utfordringer det ville føre til på sikt.

ALBINISME: Da Line og Bastian fikk vite at sønnen deres hadde et handikap, ble de veldig lei seg. De visste ikke hva slags utfordringer Viggo hadde. FOTO: Privat
ALBINISME: Da Line og Bastian fikk vite at sønnen deres hadde et handikap, ble de veldig lei seg. De visste ikke hva slags utfordringer Viggo hadde. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden ble Line Mygind (32) og Bastian Valentin Sørensen (27) foreldre til lille Viggo. Han så ut til å være frisk og rask, men etter noen måneder begynte Bastian å bli litt utrolig. Han mente at han ikke kunne få øyekontakt med sønnen, som da var tre måneder gammel.

– Jeg mente at det ikke var riktig, for jeg var sikker på at jeg kunne få øyekontakt med ham. Men Bastian fortsatte å nevne det. Da vi var hos legen, nevnte han det. Hun var enig, og henviste oss til øyeavdelingen i Århus, sier Line.

Det tok ikke lang tid før de fikk time, og øyelegen mente at hun var sikker på hva som feilet han, men at hun ville undersøke grundigere først. Undersøkelsene viste at Viggo hadde okulær albinisme.

– Jeg forsto ikke helt hva hun sa akkurat da. Men da vi kom hjem, sank det inn. Jeg ble helt fortvilet!

Line og Bastian begynte å søke på nettet for å finne mer informasjon. De fant flere vitenskapelige artikler – disse var vanskelige å tyde, og de fikk inntrykk av at Viggos tilstand var alvorlig.

– Vi var veldig lei oss begge to. Vi innså at vi hadde et handikappet barn, men vi forsto ikke omfanget, og heller ikke hvilke utfordringer det ville føre til på sikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer