Festival:

Vil du ha både god musikk og vakker natur? Da bør du sjekke ut disse festivalene

Hva med å teste ut en ny festival i år? Her er seks små musikkfestivaler som garantert byr på god stemning.

FESTIVAL: Sommer = festival! Vi har listet seks koselige festivaler som byr på både musikk og flott natur. FOTO: NTB Scanpix
FESTIVAL: Sommer = festival! Vi har listet seks koselige festivaler som byr på både musikk og flott natur. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Når er det sommer for deg? Er det når du våger deg ut i havet for årets første bad, eller når du steker din første kotelett på grillen? Er det når du endelig kan gå i shorts på jobben, eller når de første fregnene setter seg i ansiktet? Eller er det når du står der med en øl i hånda, gode venner rundt deg og synger med til tonene av favorittartisten din som opptrer på scenen?

I tillegg til å være den første sommermåneden er juni også starten på en fullspekket festival-sesong i Norge. Du har kanskje enten vært på eller ønsket å reise på festivaler som Øyafestivalen i Oslo, Slottsfjellfestivalen i Tønsberg og Stavernfestivalen i, vel, Stavern. Men visste du at det faktisk arrangeres over 100 festivaler i Norge over sommermånedene?

Noe som har blitt mer og mer populært med årene er å kombinere musikkopplevelsen med idylliske naturomgivelser, og det er nettopp disse festivalene vi har valgt å fokusere på.

LES OGSÅ: 5 plagg som alltid funker på festival

Rondaståk 22. – 24. Juni

Rondaståk er en fjellfestival som arrangeres på Kvamsfjellet i Gudbrandsdalen med vakre Rondane som kulisser. Festivalen arrangeres i 2018 for femte gang, og huser 5500 gjester i tre festfylte festivaldager. Festivalens fokus er fjell, sprell og musikk, og sjangermessig kategoriserer den seg innen «folkelig gladmusikk». Visste du at festivalen som Norges første i 2016 klarte å samle alle de «Fire store» i norsk rock? Da opptrådte både DumDumBoys, DeLillos, Raga Rockers og Valentourettes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.