Brukte julegaver

Vil fjerne tabu rundt brukte julegaver

- Hvorfor skal det være greit å kjøpe vintage til seg selv, men rart å gi noe som er brukt til noen andre? spør artist Sandra Lyng.

VINTAGE: Sandra Lyng skal ikke kjøpe én ny julegave i år. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år har artist Sandra Lyng (32) bestemt seg for å være mer miljøbevisst når det kommer til det å gi bort julegaver. Hun oppfordrer til å gi bort brukte julegaver, selv om det for mange kan være tabu.

- Det enorme kjøpepresset man har her i Norge er ganske trist. Det er trist at det handler om å kjøpe dyrest mulige julegaver. Det er mange foreldre som ikke har råd til å kjøpe dyre julegaver, og som tar opp lån for å kjøpe gaver fordi at de vil barnet sitt beste.

Hun synes at gleden av å gi heller burde være i fokus.

- Det er jo veldig naivt sagt av meg, jeg vet det, for det er ikke en sånn verden mange lever i. Men i år kommer jeg selv til å gi bort brukte julegaver, og skal lete etter skatter på bruktmarked, hos Fretex og på Finn.no.

Sandra gleder seg til å se hvordan reaksjonene på de brukte julegaver blir. For hun lar seg provosere av at noen ikke synes det er greit å gi bort brukte ting, heller enn å kjøpe nytt.

- Hvorfor skal det være greit å kjøpe vintage til seg selv, men rart å gi noe som er brukt til noen? Jeg håper at vi kan skape en kultur hvor vi ser på det å gi hverandre brukte ting som noe fint.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer