Hår

– Ville barbere av meg håret

Cecilie Skog var klar for å kvitte seg med de store krøllene, men snudde i siste sekund.

- Lenge var jeg ikke komfortabel med å være dama med håret, men nå har jeg det fint med krøllene mine. Foto: Foto: Ida Bjørvik
- Lenge var jeg ikke komfortabel med å være dama med håret, men nå har jeg det fint med krøllene mine. Foto: Foto: Ida Bjørvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Polfarer og fjellklatrer Cecilie Skog har hele livet vært «hun med håret.» Og det er vanskelig å se forestille seg henne uten de store krøllene.

Når hun er på tur, lever hun godt med å ha håret i en flette, og da hun gikk over Antarktis vasket hun ikke håret på 70 dager. Men i 2005 var det faktisk like før hun kvittet seg med alt sammen.

– På en topptur i 2005, barberte reisekameratene mine av seg håret. Da tenkte jeg, kanskje dette er muligheten til å prøve kort hår? Jeg satte meg ned i stolen, og de startet barbermaskinen, sier Cecilie Skog til KK i et nært intervju i årets julenummer.

I BLADET: Cecilie Skog snakker ut i KK48/49, som er i salg fra fredag 7. desember.
I BLADET: Cecilie Skog snakker ut i KK48/49, som er i salg fra fredag 7. desember. Vis mer

Hårklipp avverget


– Men han som skulle barbere meg trakk seg, og ville ikke gjøre det likevel. Og jeg var ikke sterk nok til å gjøre det selv, sier Cecilie.

I ettertid er hun glad hun beholdt håret.

– Det er godt å kunne gjemme seg litt bak krøllene, sier Cecilie i portrettintervjuet i KK, hvor hun også forteller om den amerikanske kjæresten Ryan Waters.

Tisset en blomst

Cecilie Skog er den eneste kvinnen i verden som har vært både på de høyeste toppene på hvert kontinent og gått til Nordpolen og Sydpolen. Og i boken Polarheltinner forteller hun om gleden ved å være på tur.

Les her: Slik feter Cecilie seg opp før hun drar ut på tur.

Da Cecilie og Ryan krysset Antarktis sammen, og Cecilie bearbeidet tapet av ektemannen Rolf Bae, var han nødt til å bruke litt utradisjonelle metoder for å muntre henne opp.

En dag tisset han like så godt en blomst til henne, for å muntre henne opp.

– Ryan er et fjell som jeg kan støtte meg på. Jeg kan ta av og sveve på en bomullssky, da holder han meg, sier Cecilie Skog i intervjuet i KK48/49, i salg fra fredag 7. desember.

Der kan du også lese om Cecilies nye liv på Middelhavet, hvorfor høye fjell ikke er så viktige for henne lenger og hvorfor kjæresten synes Cecilie er helt spesiell.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer