Årets forbilde:

- Viste måneansiktet slik at jeg slapp å grue meg for å møte folk

Christine Koht er «Årets forbilde». - Er jeg redd for å dø? Jeg er mer redd for ikke å leve.

CHRISTINE KOTH: KK har kåret komiker Christine Koht til «Årets forbilde» fordi hun har bidratt til økt åpenhet rundt et vanskelig tema ved å by på seg selv og slippe lytterne nær i en av livets aller mest sårbare situasjoner. FOTO: NTB scanpix
CHRISTINE KOTH: KK har kåret komiker Christine Koht til «Årets forbilde» fordi hun har bidratt til økt åpenhet rundt et vanskelig tema ved å by på seg selv og slippe lytterne nær i en av livets aller mest sårbare situasjoner. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Jeg er nok ganske sterk. En av pleierne på Radium pleide å si at jeg var bjørnesterk, så han fant et bilde av et varselskilt fra Svalbard med tegning av en isbjørn. Under står det: «Gjelder hele Svalbard» - og «Rom 711». Og så er jeg ikke redd for å si fra når jeg er lei meg og redd. Jeg holder leger og sykepleiere i hånden hele tiden. I lange perioder bare gråt jeg hver morgen, forklarer Christine Koht til KK.

I sommer publiserte Aftenposten, som står bak podkasten, et bilde av komiker Christine Kohts «nye» ansikt, og det var ikke til å stikke under stol at den folkekjære 52-åringen var tilnærmet ugjenkjennelig.

Forandringene skyldtes at Christine ble behandlet med immunterapi på grunn av kreftsykdom, og som bivirkning av den behandlingen fikk hun en leverbetennelse - som måtte behandles med enorme mengder kortison.

I september la Christine Koht ut en oppdatering på Facebook-siden sin:

Christine har ligget de siste fire månedene på infeksjonsavdelingen på Rikshospitalet i Oslo, og skal etter snart ett år på sykehus til Sunnaas sykehus på Nesodden for rehabilitering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer