Vivian ble syk av å undertrykke følelsene sine

Vivian Midttveit (48) fra Telavåg vokste opp i et hjem der følelser ikke ble snakket om. Følsom som hun var, endte hun opp med å tro det var noe galt med henne. – Jeg mener at vi bør prate mer om emosjonell helse, sier Vivian.

MYE FØLELSER: I oppveksten gikk Vivian rundt og bar både på sine egne og andres følelser. – Jeg trodde det var noe galt med meg – som følte så mye, sier hun. Foto: Sverre Chr. Jarild
MYE FØLELSER: I oppveksten gikk Vivian rundt og bar både på sine egne og andres følelser. – Jeg trodde det var noe galt med meg – som følte så mye, sier hun. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Med solstråler i håret kommer Vivian gående i en flagrende kjole. Med lett energi og et smil på lur, setter hun seg ned for å fortelle om livet sitt. Et liv det ikke alltid har vært like enkelt å gå med lette skritt gjennom. Men hvem sier egentlig at livet alltid skal være lett?

Farlige følelser

Den lille bygda Telavåg på Sotra utenfor Bergen erfarte store traumer under andre verdenskrig – noe mange ikke snakket noe særlig om i ettertid. Tre tiår etter at hele bygda brant ned til grunnen, i det som har blitt ansett som den verste gjengjeldelsesaksjonen i Norge under krigen, så Vivian Midttveit dagens lys. I oppveksten følte hun ofte at det var noe galt med henne – særlig fordi hun hadde så mye følelser. Og følelser var ikke det enkleste å forholde seg til på hjemmebane:

– Jeg tenkte tidlig at det var noe galt med meg, siden jeg følte så mye. Vi hadde jo ikke språk for følelser hjemme. Iblant lurer jeg på om hendelsene under krigen kan ha lagt grunnlag for en fortielseskultur i Telavåg, undrer Vivian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.