Julio Kopseng-saken:

Voldtatt av Kopseng: - Sjalusiangrep

Victoria Stein ble voldtatt av Julio Kopseng i 2012. Nå forteller hun sin historie på TV.

STÅR FRAM: Victoria Stein forklarer for første gang i offentligheten om sin opplevelse med Julio Kopseng. Video: Viaplay Vis mer
Publisert

TV-danser, flammesluker og stripper Julio Kopseng (44) sitter i fengsel med lovens strengeste straff. Han er dømt til 21 års forvaring med en minstetid på ti år. Han er funnet skyldig i voldtekt av 20 kvinner, samt voldtektsforsøk mot enda en kvinne.

Saken har vært behørig dekket i mediene, både på grunn av hans virke, men også på grunn av omfanget av lovbruddene han har begått.

Nå blir også saken dekket i den nye sesongen av Viaplay-serien «Norske krimsaker».

Her setter Victoria Stein (33) for første gang ansikt på sin egen historie.

Hun deltok på «Bartenderskolen» i 2010. Hun ble deretter kontaktet av Kopseng, og de gjorde flere oppdrag sammen. De ble fort gode venner.

Våknet av rasende Kopseng

I 2012 var hun på Halloween-show sammen med Kopseng og en annen mann i Hønefoss. De to mennene skulle holde et flammeshow mens hun skulle lage liv i bakgrunnen. Etterpå dro de tre tilbake til hotellrommet. De hadde stiftet bekjentskap med to andre kvinner som ble med, og den lille gjengen festet sammen de neste timene.

Ved samme anledning blir en av de to andre kvinnene voldtatt av Kopseng.

Victoria forteller i serien at hun og den andre mannen hadde fått en god tone. Etter at de andre kvinnene hadde dratt, la hun og mannen seg til å sove.

Etter en tid bråvåkner de av at Kopseng braser inn på rommet, river av dem dyna og kaster mannen ut.

I tv-dokumentaren karakteriserer hun det som et sjalusiangrep.

- Jeg har minner om at Julio går rundt på rommet. Jeg tror vi snakker sammen, men jeg er veldig usikker. Det neste jeg husker er at jeg ligger i sengen mens han står bak meg på knærne og har sex med meg. Men jeg klarte ikke å bevege kroppen min. Jeg husker at jeg brukte beina så vidt for å prøve å få ham vekk, men etter det er det helt blankt, forteller hun rolig i serien.

Dagen etter skal Kopseng ha oppført seg som normalt, og vært like vennlig som alltid. Victoria klarte ikke å koble oppførselen hans mot det hun hadde opplevd, og begynte i stedet å tvile på sin egen opplevelse.

STÅR FREM: Victoria Stein forteller nå offentligheten om sin opplevelse med Kopseng. Foto: Privat
STÅR FREM: Victoria Stein forteller nå offentligheten om sin opplevelse med Kopseng. Foto: Privat Vis mer

Vitnet for overgriperen

I tiden som følger holder hun og Kopseng kontakten og den gode tonen seg imellom. Året etter blir hun som venninne bedt om å vitne for ham i rettssaken hvor han skulle bli dømt for flere voldtekter.

Hun forklarer at de på dette tidspunktet ikke hadde snakket sammen på en stund, men at hun fikk fortalt at det dreide seg om en sak hvor jenter forsøkte å lure ham for penger.

Victoria, som hadde skjøvet vekk at hun hadde blitt utsatt for noe galt, valgte å stille på vitnebenken for å tale hans sak.

- Han ville bare at jeg skulle vitne om at vi hadde jobbet sammen og hvordan det hadde gått. Advokaten spurte litt rundt om jeg hadde fått betalt til avtalt tid, og fått det vi hadde blitt enige om, sier hun.

Vi har vært i kontakt med Elden advokatkontor, gjennom advokat Heidi Reisvang. Hun forteller at Kopseng ikke har noen kommentarer til saken, annet enn at han er uenig i at Stein ikke visste hva slags sak hun vitnet i.

- Kopseng er uenig i denne fremstillingen. Det har under enhver omstendighet formodningen mot seg at Stein ikke hadde fått med seg hva saken gjaldt, all den tid den på daværende tidspunkt hadde massiv pressedekning, skriver Reisvang i en e-post.

FORVARING: Julio Kopseng fikk lovens strengeste straff etter overgrepene. Foto: Stian S. Møller/ Gonzales Photo/ NTB
FORVARING: Julio Kopseng fikk lovens strengeste straff etter overgrepene. Foto: Stian S. Møller/ Gonzales Photo/ NTB Vis mer

Først frikjent

Vendepunktet kommer etter at Victoria kjenner ham igjen fra en artikkel i pressen i forbindelse med overgrepssakene. I 2015 anmelder hun ham selv for voldtekten i 2012.

Det året blir Kopseng dømt for overgrep mot 16 kvinner - men han blir frikjent for saken til Victoria. Retten la blant annet vekt på at hun hadde vitnet for ham to år tidligere, og at hun hadde hatt en god tone med Kopseng i meldingsutvekslinger siden.

- Jeg var redd jeg skulle bli mistrodd, ettersom jeg ikke hadde sagt noe alle disse årene. I første rettsrunde følte jeg at samfunnet som helhet sa til meg at «du lyver», sier hun i serien.

Frikjennelsen førte til en følelsescocktail av smerte, anger og skam.

Kopseng anker selv saken til lagmannsretten - han har hele veien nektet skyld for alle overgrepene han er dømt for.

Fant video av voldtekten

I mellomtiden skjer det også en utvikling i saken til Victoria, som skal bli helt avgjørende for hennes sak.

Politiet oppdager et videoopptak på PC-en til Kopseng. Han har filmet voldtekten av Victoria.

Påtalemyndigheten anker selv saken hennes, og den blir tatt opp i lagmannsretten sammen med de andre sakene.

- Han har filmet meg liggende på sengen, totalt neddopet, mens han har sex med meg. Måten de hadde identifisert meg på var en tatovering jeg hadde på ryggen som de hadde klart å matche mot et bilde som lå på internett.

Denne gangen blir han dømt for voldtekt mot Victoria.

«Etter lagmannsrettens oppfatning er det ikke tvilsomt at Stein under dette samleiet ikke var ved bevissthet, og retten ser helt bort fra Kopsengs forklaring om at samleiet var frivillig fra Steins side», står det i dommen.

Lettet over å stå frem

Hun har ikke stått frem med sin historie før nå. Hun forteller at hun ble veldig glad da telefonen kom fra produksjonsselskapet Monster, som står bak «Norske krimsaker».

- Historien min har bare kommet ut i biter. Jeg føler meg mer lettet og fri ved at folk vet hva som skjedde meg, enn at folk vet litt og ikke tør å spørre om resten. Det verste med å bli voldtatt er ikke at alle vet, men at ingen vet. Jeg følte at dette kunne være den endelige avslutningen. Da har jeg sagt det jeg ønsker og fått ut alt. Nå er det ikke mer å si, sier hun åpenhjertig på telefon.

Politiet sier i serien at historien hennes er et godt eksempel på hvor ulike reaksjonsmønstre man kan ha etter å ha opplevd et overgrep.

- Jeg reagerte som jeg gjorde fordi han var så manipulerende. Jeg trodde det var meg det var noe galt med, fordi hans oppførsel etterpå ikke stemte overens med hvordan jeg hadde opplevd det. Jeg prøvde derfor å late som om det ikke var noe galt. Da jeg så videoen falt alle brikkene på plass. Man skal ikke tvile på seg selv når man merker at noe er galt, for da er det oftest noe som er galt, forteller hun.

LETTET: Victoria Stein er glad for å fortelle hele sin historie - slik at ingen lenger spekulerer i skjul. Foto: Privat
LETTET: Victoria Stein er glad for å fortelle hele sin historie - slik at ingen lenger spekulerer i skjul. Foto: Privat Vis mer

Roser politiet

Videoen av overgrepet ble et sentralt bevis i saken hennes. Hun ante selv ikke at den eksisterte. I rettssaken måtte hun se på den med hele juryen som publikum.

- Det var det mest forferdelige jeg har gjort i hele mitt liv. Men det var godt å se det også, å se at det faktisk hadde skjedd. Jeg tror det var veldig bra for meddommere og jury å se hva han hadde gjort, for det er vanskelig å sette seg inn. Å se det næropptaket han gjorde, det tror jeg satte en støkk.

Hun roser politiet for måten de tok vare på henne, og hvordan de håndterte saken hennes. For henne er det viktig at det kommer frem.

- Det tok selvfølgelig tid, men da de først så et mønster, tok de det veldig alvorlig og seriøst, og de ga seg ikke. Hadde det ikke vært for det engasjementet, ville han kanskje aldri blitt dømt, sier hun.

Lever et godt liv

Kopseng kan potensielt bli sittende bak murene livet ut. Det er Victoria takknemlig for, selv om hun er bekymret for å bli oppfattet som kald når hun sier det.

- Det som gjør at jeg lever et godt liv nå, er kunnskapen om at han lever innesperret, og vil aldri oppleve den friheten og livsgleden jeg har i dag. Han vil sitte der inne. Jeg løper rundt og lever mitt liv med stor glede, sier hun ærlig.

I dag har Victoria lagt saken bak seg, og preges heldigvis ikke lenger etter det brutale overgrepet og alt som skjedde i tiden etterpå. Hun har nå vært samboer i fire år, og nylig adopterte hun og kjæresten en åtte år gammel katt som de jobber med å få i form.

Hun sitter dessuten i kommunestyret i Lillestrøm, i utvalget for miljø og samfunnsutvikling, som representant for Frp:

- Det tar tid, og er mye mer arbeid enn jeg trodde. Men det er kjempehyggelig og masse bra folk fra alle partier. Det er ikke sånn det kan framstå i mediene, hvor politikere er tøffe i trynet mot hverandre. Vi tar en pils ute og kommer veldig godt overens, sier hun.

Saken ble først publisert på Seher.no.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer