Solveig Kloppen

- Vondt at alle mine livsvitner er borte

TV-profil Solveig Kloppen legger ikke skjul på at hun er livredd for å oversnakke om sorgen.

FOTO: Agnete Brun, STYLING: Kjersti Andreassen, HÅR OG SMINKE: Mette Johrde
FOTO: Agnete Brun, STYLING: Kjersti Andreassen, HÅR OG SMINKE: Mette Johrde Vis mer
Publisert

Solveig Kloppen setter seg ned på det blomstrete sengeteppet, der ektemannen Kjartan (51) og tenåringsbarna Albert (16) og Klara (13) allerede sitter. Ut ifra sengeteppets blomstermønster, og hvor slitt det framstår, er hun overbevist om at det ble lappet sammen en gang på 1970-tallet.

Sønnen dypper en slapp pommes frites-strimmel i en kladd med ketsjup, som han akkurat har dandert ut over en opprevet, brun papirpose. Det lukter innestengt. ­Solveig ser for seg den gamle damen bak den massive kontorpulten ved hotellresepsjonen et par etasjer ned.

Den gamle damen ser like utstoppet ut som fuglene på veggen. Hun har drevet hotellet familien bor på i Sveits, siden 1972, og Solveig er overbevist om at hun heller ikke har pusset opp siden den gang hotellet ble åpnet.

Solveig Kloppen (51) er på interrail med mann og barn gjennom Europa. Kalenderen viser fellesferie, og nå er hun verken programleder eller komiker. Nå er hun mamma og ektefelle. På familieferie. I det som framstår som verdens dyreste land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer