Håndarbeid:

Warunee (36) solgte 200 hjemmelagde bager på en halvtime

Møt fem damer som har gjort hobbyen sin om til jobb.

HÅNDARBEID: – Å lage noe med hendene gir ro og mestringsfølelse, sier Warunee, som er aktuell med sin andre broderibok. FOTO: Marita Rønningen
HÅNDARBEID: – Å lage noe med hendene gir ro og mestringsfølelse, sier Warunee, som er aktuell med sin andre broderibok. FOTO: Marita Rønningen Vis mer
Publisert

Warunee Nada Bolstad (36) har alltid vært ­kreativ, og har sydd og brodert hele livet. Da hun fikk sin første datter i 2011, dro hun også fram strikkepinnene. I 2017 begynte hun å strikke «på ordentlig» og siden den gang har hun jobbet fulltid som «håndarbeidsentusiast».

I tillegg til å ha utgitt tre bøker driver hun bedriften Plystre, som selger tilbehør som strikkebager, oppskrifter og broderi­pakker. Navneinspirasjonen var det datteren som sto for.

– Det var et skikkelig gladøyeblikk da hun satt der og skulle ­lære seg å plystre. Det ble naturlig at det ble navnet på firmaet mitt. Plystre er et positivt ladet ord, siden det er noe man gjør når man er glad, forteller hun til KK.

Gladøyeblikk er også det man kan kalle starten på Warunees karriere som strikkegründer. Den gang var det ikke så mange strikke­bager på markedet, praktiske vesker der man oppbevarer garn og pinner. Så hun sydde sin egen, la den ut på en Snapchat-­gruppe for strikkere. Og da var det gjort. Det tok helt av, og hun solgte hele 200 bager på en halvtime.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer