Bodybuilder

Wenche (53) veide 104 kilo – så gjorde hun noe drastisk

Etter flere år som overvektig tok tobarnsmoren et valg som endret både kropp og sinn. Fra å ha gjemt bort kroppen under store klær trente hun seg opp til å bli bodybuilder.

EKSTREM FORVANDLING: Da badevekten viste 104 kilo skjønte Wenche Berger at noe måtte gjøres. I dag er hun nesten ikke til å kjenne igjen som profesjonell bodybuilder.  Foto: Privat/Tom Lorang Nilgard
EKSTREM FORVANDLING: Da badevekten viste 104 kilo skjønte Wenche Berger at noe måtte gjøres. I dag er hun nesten ikke til å kjenne igjen som profesjonell bodybuilder. Foto: Privat/Tom Lorang Nilgard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Wenche Bergers (53) hjerte hamrer under paljettbikinien. Hun entrer scenen og kjenner adrenalinet pumpe. Dette har hun ofret blod, svette og tårer for de siste månedene.

Tobarnsmoren gjør sin debut som bodybuilder i en alder av 53 år. Juni 2014 står hun på scenen i Frankrike for første gang.  

- Jeg gruet meg fryktelig før konkurransen, men da jeg først gikk opp på scenen følte jeg at jeg strålte, forteller Wenche til KK.no.

LES OGSÅ: Slik kan fysisk aktivitet bedre søvnen din

I mange år slet hun med overvekt, men på konkurransedagen er det kun musklene som buler ut under huden. Hun har trent beinhardt i månedsvis, og kun spist fisk og havregryn for å nå målet.

- Man trenger langt mer selvdisiplin enn man aner. Dette er ikke for alle og enhver, og du må ha en sterk psyke. Du går på lite mat og kjører deg hardt.

LES OGSÅ: Tre tegn på at du er overvektig

Fettet raste av

Som overvektig var hun mer introvert, og hadde mange kroppslige plager som smerter i muskler og ledd. Da nålen på badevekten bikket 104 kilo, sluttet hun å veie seg.  Noe måtte skje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer