Wenche Andersen (68): - Jeg kan jo ikke bare sitte på hytta og lese bøker

Norges mest kjente tv-kokk har vært fast innslag på «God Morgen Norge» siden starten i 1994. Nå trapper hun ned, men bli pensjonist? Nei, det har hun altfor mye energi til.

HELE NORGES WENCHE: Som barn elsket hun Ingrid Espelid Hovig og tv-programmet Fjernsynskjøkkenet. Nå har hun selv laget mat på tv i snart 30 år. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2
HELE NORGES WENCHE: Som barn elsket hun Ingrid Espelid Hovig og tv-programmet Fjernsynskjøkkenet. Nå har hun selv laget mat på tv i snart 30 år. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2 Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I en typisk norsk stue på slutten av 1960-tallet sitter 12 år gamle Wenche klistret til tv-skjermen. Foran seg har hun en notatbok hun har fått av moren sin, og mens kvinnen på skjermen prater, forklarer og viser, noterer Wenche flittig ned alt som blir sagt. Til slutt, når boksiden er fylt og tv-programmet er slutt, tegner hun blomsterranker rundt de sirlige avsnittene.

- Jeg elsket å se på Fjernsynskjøkkenet da jeg var barn, sier Wenche Andersen (68).

God Morgen Norges tv-kokk gjennom 28 år har rukket å bli 68 år gammel, og har i dag fått omtrent samme status som Ingrid Espelid Hovig hadde den gangen Wenche satt klistret til skjermen og noterte ned alle oppskriftene hennes i notatboken sin.

- Ingrid var et fantastisk dame, så ydmyk og hyggelig men likevel beinhard på fag. Jeg har lært så mye av henne, ikke bare om mat, men vel så mye om hennes måte å møte mennesker på. Det føltes veldig spesielt å få vise henne notatboken min fra programmene hennes, forteller Wenche.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer