Kultur

Ypperlige indieyndlinger

Ultrafengende powerpop fra Canada.

Ypperlige indieyndlinger
Publisert
Sist oppdatertTegan and Sara:
«The Con»

 • Utgitt av Warner
 • Sjanger: Indiepop/rock
 • Karakter: kkkkkk
  «All I need to hear is that you’re not mine,» synger Tegan and Sara. Ouch. De kanadiske tvillingene har inntil nå blitt viet altfor liten oppmerksomhet her til lands, men med utgivelsen av den poppete, bittersøte platen «The Con» bør flere få opp ørene. Dette er new wave-inspirert indiepop av ypperste merke.

  Besnærende
  26-åringeneTegan and Sara har sin unge alder til tross laget besnærende popmusikk i et tiår allerede. De faller inn i den store indiepop/rock-båsen, og kan i uttrykk minne om band som Pinback og Death Cab for Cutie. Det er fra sistnevnte band de har hentet produsent Chris Walla, som gjør en utmerket jobb.

  Vakker harmoni
  De to søstrene har ganske forskjellige stemmer, hvor det skarpe og det myke harmoniserer vakkert. Tegans stemme minner til tider om Karin Dreijer fra The Knife, og gjør seg fantastisk godt, spesielt på de mer rocka låtene.

  Perle etter perle
  Plata er helstøpt kvalitet, og ved hver runde i spilleren får vi nye favoritter. Tittellåten pekte seg tidlig ut med sitt utrolig fengende poppunk-uttrykk, andre perler er «Relief Next to Me» (fantastisk neddempet gitarriff!) og «Hop A Plane», en punkete sak som gruser Avril, Kelly Clarkson og alle andre wannabes lett som en plett.

  «The Con» er en sukkertøypose full av sofistikert indiepop for hjerte og hjerne. Powerpop blir sjelden bedre enn dette.


  Ypperlige indieyndlinger
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer