10 storslagne ferieopplevelser i Nord-Norge

Dramatisk landskap og flotte naturopplevelser – for ikke å glemme midnattssolen. Her er 10 tips til familievennlige opplevelser i nord.

Sommarøy byr på strandliv som sender tankene langt sør i verden. Foto: Visit Norway
Sommarøy byr på strandliv som sender tankene langt sør i verden. Foto: Visit Norway Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Planlegg en ansvarsfull reise, følg myndighetenes coronaråd som oppdateres på Helsenorge.no.

1: Idyll i havgapet på Sommarøy

Denne lille øya med det vakre navnet fikk svært mye oppmerksomhet for et pr-stunt om planer om å lansere en egen tidssone. Og om du reiser ut hit til selve Sommarøy og omkringliggende holmer og skjær om sommeren, er det litt som å komme til en annen tid: Under den nordnorske midnattssolen blir tilværelsen både varm og lys. Hva er vel bedre enn å utforske sjøen og strendene på vestsiden av Kvaløya utenfor Tromsø i kajakk?

Mer info: Selskapet 69 grader nord (nettside på engelsk) tilbyr ulike utendørsaktiviteter. På Sommaroy.no kan du bestille overnatting, du kan velge mellom hotellrom, leilighet, storhytte, sjøhus eller rorbu.

2: Kongen av havet i Kirkenes

Havet utenfor Kirkenes er fullt av gigantiske kongekrabber. Dermed er det fint å alliere seg med kyndige guider som vet å lokke de langbeinte skapningene opp fra bunnen av havet med snedige teiner. Dette er smaken av Barentshavet! Du kan for eksempel melde deg på en utflukt som kombinerer historiefortelling og båttur, med matauk og fantastisk måltid om bord med så mye kongekrabbekjøtt du bare makter å spise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.