5 ting du ikke visste om kaffe

Kaffebarer og espressomaskiner til tross - kokekaffen er slett ikke død her til lands.

KAFFEVANER: Nordmenn drikker mye kaffe i snitt per person. Samtidig selges det fortsatt like mye kokekaffe, som det selges kapsler og puter til kaffemaskiner! Foto: NTB
KAFFEVANER: Nordmenn drikker mye kaffe i snitt per person. Samtidig selges det fortsatt like mye kokekaffe, som det selges kapsler og puter til kaffemaskiner! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For mange nordmenn er det å starte dagen uten en kaffekopp helt utenkelig: Vi er blant de i verden som drikker aller mest kaffe daglig, og i snitt går det med flere kopper daglig.

Men visste du at det fortsatt er mange nordmenn som drikker kokekaffe? Og vet du når den første elektriske kaffetrakteren så dagens lys?

Denne kaffen drikker vi mest av hjemme

Trodde du at kokekaffen var død? Tro om igjen: I 2021 ble det solgt like mye kokekaffe i Norge, som puter og kapsler til kaffemaskiner. Det ble omsatt 1,2 millioner kilo kokemalt kaffe i 2021, en nedgang på 9,2 prosent sammenliknet med 2020. Til sammenlikning ble det omsatt 16,9 millioner kilo filterkaffe samme år - som er den kaffetypen vi drikker mest av hjemme.

Det er hele bønner som har hatt den største veksten i omsetning fra 2020 til 2021, ifølge omsetningstall fra NielsenIQ.

Så mange drikker kaffe daglig

Visste du at 3 av 4 nordmenn over 18 år drikker kaffe daglig? Ifølge Kaffeundersøkelsen for 2022 gjennomført av Ipsos for Norsk Kaffeinformasjon, drikker 74 prosent av alle over 18 år kaffe daglig. I Nord-Norge er andelen høyere enn landssnittet, nærmere bestemt 83 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer