Ferie 2021

Advarer om hytteleie i Norge

Du kan risikere å ikke kunne dra - og det kan bli reiserestriksjoner på kort varsel, advarer eksperter. I verste fall må du betale for en hytte du ikke får brukt.

LEIE HYTTE I SOMMER? Pass på at kontrakten inkluderer vilkår for avbestilling - slik at du ikke blir sittende med hele regningen dersom du ikke får reist. Og er det ikke allerede i kontrakten, så bør du be om å få det med. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
LEIE HYTTE I SOMMER? Pass på at kontrakten inkluderer vilkår for avbestilling - slik at du ikke blir sittende med hele regningen dersom du ikke får reist. Og er det ikke allerede i kontrakten, så bør du be om å få det med. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Allerede før påskeferien ble det varslet om «utleie-bonanza» i utleiemarkedet - og flere aviser har den siste tiden meldt om tette kalendere og høye priser for hytteleie også i sommerferien.

Men det er flere ting å være oppmerksom på før du lar deg friste av sørlandsidyll med blått hav som blinker.

For har du betalt og reisen ryker, kan du risikere at pengene er tapt.

- Kan risikere å ikke få glede av leiehytta

- Selv om pilene peker i riktig retning nå, er det viktig å huske på at vi ikke er ferdig med pandemien. Det kan bli nye reiserestriksjoner på kort varsel, slik at du ikke får glede av hytta du har leid. Sjekk utleiers betingelser, og sørg for at du har avbestillingsmuligheter, oppfordrer Caroline Skarderud, leder for forbrukerveiledning i Forbrukerrådet.

Hun forteller at nettopp dette med rettigheter og mulighet for avbestilling er blant det mange lurer på, når de spør Forbrukerrrådet om hytteleie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer