Helsenorge

Advarer om svindel

Helsenorge advarer om svindelforsøk: Ikke klikk på lenker i falske e-poster som utgir seg for å være fra Helsenorge.

HELSENORGE ADVARER: Det er en svindelkampanje i omløp hvor svindlere sender e-poster hvor de utgir seg for å være fra Helsenorge. - Vi sender ikke «Logg inn» lenke i e-post eller SMS, advarer Helsenorge. Foto: Kristin Sørdal
HELSENORGE ADVARER: Det er en svindelkampanje i omløp hvor svindlere sender e-poster hvor de utgir seg for å være fra Helsenorge. - Vi sender ikke «Logg inn» lenke i e-post eller SMS, advarer Helsenorge. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Helsenorge advarer nå om svindel i en melding på nettsida og i Helsenorge-appen. Det advares om svindelforsøk som sendes på e-post, fra kilder som utgir seg for å være Helsenorge - men som er forsøk på svindel.

Vi har ingen «Logg inn»-lenke i meldingene vi sender. Vi sender heller ikke lenker uoppfordret i e-post eller SMS, presiserer Helsenorge.

Det er kjent at svindelkampanjer ofte dukker opp i forbindelse med hendelser hvor folk kan forvente meldinger eller e-poster, som for eksempel ved utsendelse av skatteoppgjør og i forbindelse med jul og forsendelser/pakkehenting av julegaver. Nå er det tid for influensa- og koronavaksiner for mange - som gjør at man kanskje har en litt lavere terskel for å klikke på informasjon fra helsemyndighetene.

Varsler om svindel

Nina Ulstein, produktansvarlig for Helsenorge, forteller til Vi.no at det dessverre relativt ofte skjer forsøk på svindel der man henviser til kjente aktører eller løsninger, blant annet Helsenorge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.