Forsikring av leilighet

Advarer om vedlikeholdstabbe for deg som bor i leilighet

Mange som bor i leilighet vet ikke at de selv har et vedlikeholdsansvar, advarer forsikringsselskap. – Det kan gi ubehagelige overraskelser, for eksempel når vannlekkasjen ikke dekkes på forsikringen.

LEILIGHET I BORETTSLAG ELLER SAMEIE? Hvem har egentlig ansvaret for å passe på og gjøre vedlikehold, for å unngå at det oppstår skader i egen eller andres leilighet? Foto: Fremtind
LEILIGHET I BORETTSLAG ELLER SAMEIE? Hvem har egentlig ansvaret for å passe på og gjøre vedlikehold, for å unngå at det oppstår skader i egen eller andres leilighet? Foto: Fremtind Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hvem har ansvaret når vannlekkasjen på badet er et faktum - og det lekker vann ned i leiligheten under deg? Eller når det oppstår brudd i vannledningen til oppvaskmaskina - med påfølgende katastrofe?

Forsikringsselskapet Fremtind forteller at de ofte får henvendelser med spørsmål om hvem som har erstatningsansvar i ulike situasjoner. Og noe de ofte får spørsmål om, bunner ut i uklarheter og misforståelser ved vannlekkasjer i borettslag og sameier.

– Ikke alle vil ta ansvar for at det lekker vann fra leiligheten deres. Da kan det fort oppstå en konflikt, særlig hvis vannet i tillegg finner veien til naboleiligheten, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Usikre på hvem som har ansvaret for vedlikehold

Ifølge en fersk undersøkelse som Respons analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, er mange som bor i leilighet usikre på hvilket ansvar de selv har for vedlikehold i egen bolig:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer