- Aldring er noe som helst skal foregå i det skjulte

KOMMENTAR: - Mye tyder på at seniorene er sin egen verste fiende når det gjelder synet på aldring, skriver Kari Østerud, direktør ved Senter for seniorpolitikk.

Kari Østerud fyller snart 60. Nå dynges hun ned av reklame for produkter som lover henne en rynkefri og problemfri tilværelse. Foto: Øivind Haug/Senter for seniorpolitikk
Kari Østerud fyller snart 60. Nå dynges hun ned av reklame for produkter som lover henne en rynkefri og problemfri tilværelse. Foto: Øivind Haug/Senter for seniorpolitikk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Vi skal leve lenge vi, men gamle skal vi aldri bli!»

Satt på spissen synes jeg denne sangteksten fra Halfdan Sivertsen beskriver et noe problematiske syn på det å bli gammel. Er det virkelig slik at vi som er seniorer ikke tåler å se vår egen aldring i øynene?

Mye tyder på at seniorene er sin egen verste fiende når det gjelder synet på aldring. Aldring er noe som helst skal foregå i det skjulte, og det bør ikke antydes av noen at man begynner å bli eldre. Og du verden: Det er å hjelp å få for dem som vil skjule sin egen alder!

Jeg fyller snart 60 år, og dynges ned av tilbud på anti-aldringsprodukter. Jeg loves evig ungdom og ikke minst en rynkefri og problemfri tilværelse. Det finnes til og med et produkt som kan fjerne 90 % av årsakene til aldringen! (Og, jeg tror ikke det er snakk om drap).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.