Finn Schjøll velger å spre glede:

– Alle mennesker trenger ikke vite om du har det miserabelt

Finn Schjøll (71) takker en gammel sveitser for sitt livs største vendepunkt.

Oslo, 20061103: Finn Schjll har kjpt leilighet p Skillebekk
og den er ikke innredet minimalistisk. Foto: Roberto Di Trani
Oslo, 20061103: Finn Schjll har kjpt leilighet p Skillebekk og den er ikke innredet minimalistisk. Foto: Roberto Di Trani Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Finn Schjøll er en levende blomsterlegende. I dag kan det være vanskelig å tro at han mistrivdes som 18 år gammel blomsterdekoratør-lærling.

Vendepunktet kom da han gjorde noe som for ham var svært atypisk:

– Da jeg var 20 år, og ganske mismodig, skjedde noe som forandret alt. Selv om jeg aldri har vært noe konkurransemenneske, meldte jeg meg på et NM i blomsterdekorasjon i Fredrikstad, forteller han i et intervju med Vi over 60.

- Jeg kom riktignok bare på andreplass i lærlingeklassen, men jeg ble sett av en person som kom til å få stor betydning for livet videre.

Les også: Fem grunner til corona-optimisme

Blomster for kongelige

Den sveitsiske blomsterkunstneren Fernado Menck, sjefsdekoratør hos Eitzen blomsterbutikk ved Steen og Strøm, tok ham under sine vinger.

– Det var som solstråler ble kastet over meg, minnes Finn.

Menck lærte ham ikke bare om blomster og dekorasjoner, men også om kunst, litteratur, musikk og mennesker. Årene han jobbet under Mencks innflytelse skulle åpne dører til en helt ny verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer