Stoler for mye på voksne barn:

- Alle pengene er borte når foreldrene er døde

Er du redd for at det en dag kan bli krangling om pengene dine? Her får du rådene.

FORELDRENES PENGER: Andreas Poulsson, advokat og partner ved Codex Advokat, sier til Vi.no at han har sett eksempler der voksne barn har overført foreldrenes penger til flere kontoer. Foto: Shutterstock/NTB
FORELDRENES PENGER: Andreas Poulsson, advokat og partner ved Codex Advokat, sier til Vi.no at han har sett eksempler der voksne barn har overført foreldrenes penger til flere kontoer. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det vi ser i ettertid er at foreldre kanskje stoler mer på barna sine enn det er grunnlag for. En typisk konflikt er at noen tar seg til rette og bruker penger. Det er mange eksempler på at alle pengene er borte når foreldrene er døde. Jeg har sett kreative eksempler på pengeoverføringer til ulike kontoer som har foregått over mange år, sier Andreas Poulsson, advokat og partner ved Codex Advokat, til Vi.no.

Ifølge Poulsson kan dette bli et problem når bare ett barn i en søskenflokk er blitt oppnevnt som fullmektig i en framtidsfullmakt skrevet av forelderen. Han sier det er overraskende mange eksempler på at tilgang til penger gjør noe med folk.

Fullmakt til ett eller flere barn?

Mange av oss kommer til å trenge hjelp med å forvalte både økonomiske og personlige interesser når vi blir eldre, men langt fra alle tenker over hvem som skal tiltros den store oppgaven det er å ta avgjørelser på våre vegne.

Vi.no har tidligere skrevet at det er anbefalt å skrive Fremtidsfullmakt for å sikre deg at du får den du vil betro dine interesser til, som verge. For mange vil det naturlige valget være voksne barn, ektefeller eller samboer.

– Et tema som ofte dukker opp, er om ett av barna skal ha fullmakt eller om barn skal ha fullmakten i fellesskap. Når flere søsken er fullmektiger må flere godkjenne de økonomiske disposisjonene som gjøres, sier Poulsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.