Norgesferie 2020:

«Alle trenger ferie, også pensjonister må slippe å føle at de driver hotell for familien hele sommeren»

Her er familieterapeutens råd før norgesferie med storfamilien.

Relasjonsterapeuten oppfordrer storfamilien til å gi alle litt tid for seg selv i sommer og dele på oppgavene. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Relasjonsterapeuten oppfordrer storfamilien til å gi alle litt tid for seg selv i sommer og dele på oppgavene. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi.no skrev i går at Magnus Helgerud, idéhistoriker og forfatter av boka Knytta til hytta, spår en konfliktfull sommer i år som mange skal dele på landets nærmere 500 000 hytter. Relasjonspedagog og spaltist i Dagbladet Magasinet, Bjørk Matheasdatter, tror svært mange av oss har savnet familien enormt denne våren.

- Det å ikke kunne klemme barnebarna sine har vært tungt for mange. For de som ikke har en partner, har det kanskje betydd at de ikke har hatt noen å ha fysisk kontakt med. Og vi vet at fysisk kontakt er viktig for oss, hjernen vår slapper mer av når vi har fysisk nærhet, forteller hun.

Vil samle flokken

Dette savnet kombinert med reiserestriksjoner gjør at mange legger opp til familiebesøk i sommerferien. Norske myndigheter har også oppfordret generasjonene til å gjenoppta kontakt, og la barnebarn reise på hytta med besteforeldre igjen.

- Selv introverte mennesker har behov for å ha sine nære i nærheten. Det er derfor vi gleder oss så veldig til familien skal samles i ferien, det ligger dypt i oss at vi vil at flokken skal være samlet, mener familieterapeuten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer