Vask av undertøy

Årsaken til truse-problemet

Blir ikke undertøyet skikkelig rent? Årsaken kan ligge i bomullskilen.

VASK AV UNDERTØY: Rent på 40 grader? Eksperter anbefaler 60-graders vask på trusene. Men problemet kan være når trusene er laget av ulike materialer - og har en bomullskile. Foto: NTB/Shutterstock
VASK AV UNDERTØY: Rent på 40 grader? Eksperter anbefaler 60-graders vask på trusene. Men problemet kan være når trusene er laget av ulike materialer - og har en bomullskile. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Når blir undertøy egentlig rent? Hvor høye temperaturer kan trusene vaskes på - og hvor varmt må vaskevannet være for at trusene skal bli rene?

Problemet med vask av truser oppstår når trusene er laget av ulike typer stoff. Og her har nok kanskje dametruser den største utfordringen:

«Finere» truser er ofte laget av glatte, syntetiske materialer - men har en bomullskile innlagt i skrittet. Det er kanskje komfortabelt - men vaskemessig er det dumt:

Bomull er et stoff som holder på fukt og lett blir skittent. Det kan jo være greit dersom hele plagget er i bomull og dermed tåler å vaskes på 60 grader. Men problemet oppstår når trusene er laget av en kombinasjon av to stoffer - og det syntetiske materialet ikke tåler så høye vasketemperaturer som bomull. Da merkes plagget med vaskeanvisning laget for det materialet som er mest ømfintlig - og du sitter igjen med en bomullskile som ikke blir ren.

Det blir ikke reint på 40 grader

Syntetiske truser er som oftest merket med en vasketemperatur på 40 grader. Men det er egentlig ikke anbefalt å vaske undertøyet på så lave temperaturer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer