Avbestilte - men «avbestillings­beskyttelsen» gjaldt ikke

Norwegian-kunden betalte ekstra for avbestillingsbeskyttelse hos Norwegian - men da hun avbestilte reisen fikk hun beskjed om at avbestillingsbeskyttelsen ikke gjaldt.

NORWEGIAN-«FORSIKRING»? - Dersom du har en vanlig reiseforsikring, eller betaler med et kort med innebygd avbestillingsdekning eller forsikring, så er det helt unødvendig å kjøpe noe ekstra hos flyselskapet, sier Pia Høst i Forbrukerrådet. De har fått flere henvendelser om Norwegians «avbestillingsbeskyttelse». Foto: AFP/NTB scanpix
NORWEGIAN-«FORSIKRING»? - Dersom du har en vanlig reiseforsikring, eller betaler med et kort med innebygd avbestillingsdekning eller forsikring, så er det helt unødvendig å kjøpe noe ekstra hos flyselskapet, sier Pia Høst i Forbrukerrådet. De har fått flere henvendelser om Norwegians «avbestillingsbeskyttelse». Foto: AFP/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Planlegger du for Norgesferie og har tenkt deg ut å fly i sommer? Da bør du holde tunga rett i munnen, for det er mange potensielle bestillings- og avbestillingsfeller som kan koste deg dyrt.

Det fikk for eksempel en Norwegian-kunde erfare:

Norwegian-kunden hadde bestilt en flyreise i Norge - og hadde kjøpt en «avbestillingsbeskyttelse».

Men da hun kom i en situasjon hvor hun ville avbestille reisen, og ba om refusjon fordi hun trodde dette var dekket i avbestillingsbeskyttelsen, fikk hun seg en overraskelse:

Avbestillingsbeskyttelsen hun hadde betalt ekstra for, ga ikke rett til refusjon av billettkostnaden - fordi hun ikke var syk.

Og hun er ikke den eneste:

Forbrukerrådet har fått flere henvendelser om Norwegians «avbestillingsbeskyttelse» fra forbrukere som har trodd at dette var en fullverdig avbestillingsdekning.

Men det eneste Norwegians avbestillingsbeskyttelse gjelder for, er ved sykdom. Og da stilles det flere krav, for at «beskyttelsen» skal gjelde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer