Guide til vellykket glutenfri bakst

Bak glutenfritt til festdagene i mai

Alle kjenner vi noen som ikke tåler gluten og da er det hyggelig å kunne bake noe som også de kan spise.

Glutenfrie skolebrød: Med litt trening er det ikke vanskelig å lage luftige og knallgode glutenfrie skolebrød. Foto: Synøve Dreyer
Glutenfrie skolebrød: Med litt trening er det ikke vanskelig å lage luftige og knallgode glutenfrie skolebrød. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Festdager, dugnader og avslutninger står i kø i mai og juni. Kaker skal bakes og serveres og flere av oss må nå også bake glutenfrie kaker.

Mange familier opplever å få barn og barnebarn som må leve på et glutenfritt kosthold.

Plutselig er det også godt voksne venner i omgangskretsen som får diagnoser der de må leve uten gluten.

Da er det hyggelig å kunne bake noe også de kan spise. Det finnes heldigvis mange gode oppskrifter på kaker som er gode og enkle å bake. Skal du bake glutenfritt er det smart å følge oppskriftene nøye.

Det finnes i dag et stort utvalg av glutenfrie produkter i så godt som alle dagligvareforretninger. Ferdige mikser er enkle å bruke. Da er det bare å følge anvisningen på pakken og du trenger ikke kjøpe annet mel.

Ønsker du å utvide bakekunnskapen, finnes også mange glutenfrie meltyper som blir brukt i ulike oppskrifter.

Guide til glutenfrie meltyper:

Potetmel er laget av skrelte poteter og er veldig finmalt. Det hjelper til å gi en lett konsistens i bakervarer.

Tapiokastivelse har en søt smak og gir struktur til bakervarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.