Personlig avskjed:

Ballongslipp, sambarytmer, fargerike klær og personlig dekorerte kister

Gravferdsseremoniene er ikke hva de en gang var. Da friluftsmannen Trond Tveit ble minnet i en livssynsnøytral seremoni, var det med sin egen tursekk som midtpunkt på bårepynten.

Personlig dekorasjon: Båredekorasjonen på Trond Tveits kiste ble friluftsmannens sekk, og kvist og kvast som kona Bjørg fant i skogen. Foto: Privat
Personlig dekorasjon: Båredekorasjonen på Trond Tveits kiste ble friluftsmannens sekk, og kvist og kvast som kona Bjørg fant i skogen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Trender kan oppstå på alle felt av livet. Nå er det stadig flere som går nye veier i planleggingen av minneseremonier for sine nærmeste.

Agnete Sterner (53) fra Askim smiler når hun tenker tilbake på seremonien til mamma Anne-Lise Sterner som døde før jul i 2019.

– Da pappa døde hadde vi en tradisjonell begravelse som jeg og mine søsken i ettertid ikke følte ble helt slik vi ønsket. Derfor bestemte vi at vi ville ha det annerledes for mamma, forteller hun.

– Da sambarytmene bredte seg i kapellet, var det som om både mamma og pappa befant seg i Karibien, forteller Agnete om stemningen som musikken skapte i Vestre gravlund kapell i Oslo.

Foreldrene hennes hadde reist på cruise i Karibien flere ganger, og hadde fantastiske minner derfra, noe de fortalte entusiastisk om til familien.

– Derfor var det riktig for oss å ta avskjed med mamma på denne måten. Hun elsket en fest, og var opptatt av at vi ikke skulle sørge over henne, men fortsette å leve livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer