Passord

BankID: Her kan dialekten din redde deg

Passord kan bli ekstra trygge ved å bruke dialektord og -uttrykk, ifølge passordekspert, som i tillegg har denne gladbeskjeden: Det er helt greit å skrive ned passordene på et ark dersom du synes det er vanskelig å huske.

UNNGÅ SVINDEL: Du kan beskytte deg mot svindel med sterke passord - og der er bruk av dialektord og -uttrykk smart, ifølge passordekspert. Foto: Kristin Sørdal
UNNGÅ SVINDEL: Du kan beskytte deg mot svindel med sterke passord - og der er bruk av dialektord og -uttrykk smart, ifølge passordekspert. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Svindel og bedrageri med BankID og nettbank er stadig økende, og norske kunder opplever å få kontoene sine tømt etter svindel med BankID. Å beskytte kontoer med gode, unike passord er svært viktig.

Men føles passord som et evig mareritt? Er det vanskelig å komme på stadig nye passord, og å finne passord som oppfyller kravene for sikkerhet? Og føles det håpløst å skulle huske alle passordene?

Da bør du lese videre her, for gode råd om hvordan du kan lage passord som både er trygge - og kanskje også enkle å huske.

Og for deg som tenker at du ikke har sjans til å huske passordene, har passordekspert Per Thorsheim i BankID BankAxept gladmeldingen:

– Det høres kanskje kontroversielt ut, men jeg anbefaler å notere ned passordet på et ark som du legger på et trygt sted hvis du syns det er vanskelig å huske det.

Dialekten kan redde deg

Du har sikkert hørt det før: Du bør ikke bruke samme passord flere steder. Det er fordi et passord brukt flere steder gjør det lettere for svindlere å finne ut av passordene dine - og deretter å misbruke det de dermed får tilgang til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.