Dele bilder på sosiale media?

- Besteforeldre bør tenke seg godt om

- Selv om du er utadvendt og synes det er greit at andre deler bilder av deg, er det ikke sikkert at barnebarnet har samme personlighet.

GREIT Å DELE? Ville du selv like å bli tatt bilder av når snørra renner - og at dette ble delt med andre? Det som bestemor synes er et søtt og morsomt bilde, kan barnebarnet kanskje synes er flaut og pinlig - og det kan dessuten bli liggende på nett «til evig tid». Foto: Shutterstock/NTB
GREIT Å DELE? Ville du selv like å bli tatt bilder av når snørra renner - og at dette ble delt med andre? Det som bestemor synes er et søtt og morsomt bilde, kan barnebarnet kanskje synes er flaut og pinlig - og det kan dessuten bli liggende på nett «til evig tid». Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Får du besøk av barn og barnebarn kan det være fristende å dele noen øyeblikksbilder av barnebarna på Facebook, Instagram eller andre sosiale media.

- Både foreldre og besteforeldre bør tenke seg godt om før de publiserer bilder av barn på nett. Det som bestemor synes er et søtt og morsomt bilde, kan barnebarnet kanskje synes er flaut og pinlig. Det som legges ut på nett, kan jo dessuten bli liggende der «til evig tid», og det er ikke sikkert barna blir så glad for det når de blir eldre, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, til Vi.no.

Leif Gunnar Vestbøstad Vik, daglig leder i organisasjonen Barnevakten, som jobber for trygg mediebruk for barn og unge, sier man bør tenke over hvorfor man vil dele bildet eller bildene:

- Hvorfor vil du dele med mange? Er det for at du selv skal oppnå noe? Eller er din deling til hjelp for barnet, spør han, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.