Hvordan bruke Snapchat

Bestemor og bestefar – ikke gå i denne Snapchat-fella!

Slik bruker du Snapchat – og slik bør du ikke bruke Snapchat.

PÅ SNAPCHAT: Et strålende verktøy for å holde kontakt med barn og barnebarn - men sett deg inn i hvordan du bruker Snapchat på riktig måte. Foto: Scanpix
PÅ SNAPCHAT: Et strålende verktøy for å holde kontakt med barn og barnebarn - men sett deg inn i hvordan du bruker Snapchat på riktig måte. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Mange foreldre og besteforeldre har for lengst kastet seg på ulike sosiale medier. Og det er særlig på Snapchat at økningen er kolossal, spesielt blant de over 60 år.

Vil du bruke Snapchat men er usikker på hvordan det fungerer? Lenger nede i artikkelen veileder vi deg! ​

– Alle får til å bruke Snapchat

Andelen med Snapchat-profil i den godt voksne aldersgruppen har mer enn tredoblet seg de siste to åra. I 2017 har over en million nordmenn på over 40 år en profil. Det viser analyseselskapet Ipsos sin undersøkelse om antall brukere i sosiale medier i Norge.

Snap er en i nuet-kanal hvor du kan sende bilder, korte videosnutter og meldinger på chat, det er en mer personlig måte å kommunisere mellom generasjonene på enn en "kjedelig" SMS, mener Cecilie Staude, ekspert på sosiale medier og høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI.

– Dessuten er Snap enkelt å lære, og brukervennlig siden du ikke behøver å gjøre noe annet enn å ta et bilde og legge på tekst eller ikoner, det får alle til, sier Staude.

Eksperten tror at den største motivasjonen for de godt voksne som bruker Snapchat er at de får et innblikk i hverdagshistoriene til barn og barnebarn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer