Billig mat

Billig mat som kan holde matbudsjettet nede

Matvareprisene øker veldig - og spesielt på brød, kjøtt og kornprodukter. Men det finnes måter å spise både billig og sunt, fremdeles.

DYRERE MAT: Vi gir deg råd om hvordan du kan spise næringsrik men billigere mat, for å holde matbudsjettet nede. Foto: NTB/Shutterstock
DYRERE MAT: Vi gir deg råd om hvordan du kan spise næringsrik men billigere mat, for å holde matbudsjettet nede. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Som de fleste av oss har merket: Prisene øker mye om dagen, både på strøm, drivstoff og mat.

Statistisk sentralbyrå (SSB) forteller at det har vært en uvanlig høy prisvekst på mat det siste året, og det er kjøtt, brød og kornprodukter som har bidratt mest til prisoppgangen, med økninger på henholdsvis 9,8 og 5,2 prosent sammenliknet med juni i fjor. Totalt sett, all mat og alkoholfrie drikkevarer sett under ett, steg matvareprisene med 5,6 prosent fra juni 2021 til juni 2022.

Mange har merket de økte matvareprisene allerede - og som statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) uttalte til pressen under en pressekonferanse fra statsministerboligen før sommeren: Mange vil merke både høye priser og høyere rente framover - og høsten kan bli krevende for mange.

Vi har samlet noen gode råd til hvordan du kan handle og spise smart slik at du kanskje ikke merker så mye til økte matvarepriser som du ellers ville:

Her er maten som holder matbudsjettet nede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer