Middagstips for to

Bli kreativ med restemat og ingredienser til overs

– Nå som det ofte er både rester og ingredienser til overs, har jeg blitt mer kreativ med tanke på hva disse kan brukes til, sier matblogger Tove Holter.

KAN LAGE MYE AV LITE: Matblogger Tove Holter har som uskreven regel at det ikke er lov til å åpne kjøleskapet og si at det ikke er noe å lage mat av. Foto: Studio Oscar
KAN LAGE MYE AV LITE: Matblogger Tove Holter har som uskreven regel at det ikke er lov til å åpne kjøleskapet og si at det ikke er noe å lage mat av. Foto: Studio Oscar Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Alt skal brukes, og jeg fokuserer gjerne på forskjellige retter som kan lages av de samme ingrediensene, sier matblogger Tove Holter.

Da sønnene i huset ble voksne ble familien plutselig to ved middagsbordet i hverdagen. Å lage middag til to i stedet for fire innebar at Holter måtte tenke annerledes for å få brukt opp restematen og ingrediensene som ble til overs.

I matbloggen Mat for 2 deler hun blant annet tips om hvordan du bruker opp en pakke kjøttdeig når du ikke spiser opp hele pakken den første dagen.

– Det handler rett og slett om å bruke det man har. Jeg lagde større porsjoner før, og brukte da som regel opp alle ingrediensene. Nå som det ofte er både rester og ingredienser til overs, har jeg blitt mer kreativ med tanke på hva disse kan brukes til, sier hun.

Tenk kreativt

En kjapp tomatsaus til pastaen kan lages på flere måter, basert på det man har av ingredienser.

– Tre-fire tomater, revet gulrot, litt vann og krydder, kan bli til den beste tomatsausen. Husk bare litt sukker for rundere smak. Man kan også bruke hakkede tomater og urter, eller spe et glass rød pesto ut med litt fløte eller andre væsker fra kjøleskapet eller springen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer