Forsker: Eldre blir mer lykkelige av sosiale medier

Blir glade på Facebook - se hva de bruker det til

Else Myhr (77), Liv Nesse (82) og Olav Nesse (86) syns at Facebook er luksus når de vil holde kontakten med andre.

SOSIAL GJENG: (f.v.) Else Myhr (77), Liv Nesse (82) og Olav Nesse (86) har troen på at sosiale medier kan gjøre eldre mer lykkelig. - Da jeg ble oldemor fikk jeg både nettbrett og Facebook, det er luksus, sier Liv Nesse. Foto: Linn Merete Rognø.
SOSIAL GJENG: (f.v.) Else Myhr (77), Liv Nesse (82) og Olav Nesse (86) har troen på at sosiale medier kan gjøre eldre mer lykkelig. - Da jeg ble oldemor fikk jeg både nettbrett og Facebook, det er luksus, sier Liv Nesse. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Liv Nesse kikker på mannen sin Olav Nesse og venninnen Else Myhr. De har nettopp fått spørsmålet om de bruker sosiale medier. Det gjør de absolutt - kun Facebook, vel å merke, men det holder i massevis.

Kjære leser - følg med Vi.no på Facebook her

- Etter at jeg ble oldemor fikk jeg et nettbrett for å kunne holde kontakten med oldebarn og barnebarn. Noen av dem bor i Oslo, og noen i Trondheim, så da følger jeg med på dem via Facebook hver uke, smiler Liv Nesse.

- Jeg kan ikke reise og besøke dem så ofte, så det er helt luksus å følge oldebarna på den måten, legger hun til.

Det blir god stemning når de snakker om Facebook.

Og det er kanskje ikke så rart. Ny norsk forskning viser nemlig at bruken av sosiale medier kan bidra til et lykkeligere liv. Særlig for de eldre av oss.

Øker muligheten for å holde kontakten

Fulvio Castellacci, direktør ved TIK, Senter for teknologi, innovasjon og kultur, Universitetet i Oslo, publiserte nylig en artikkel som sammenfatter forskningen på hvordan internett påvirker livskvaliteten vår.

Gjennom studien betraktet Castellacci og forskningskollegene et stort utvalg respondenter i forskjellige europeiske land, og undersøkte om internettbruk har ulike effekter på trivsel for forskjellige aldersgrupper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.