Bobletøyet fra OL selges for flere tusen kroner

- Et sjeldent eksempel på ikonisk norsk design som jeg tror har appell hos unge voksne i dag, sier kunst- og motekulturhistoriker. Ville du ha tatt på deg plaggene fra Lillehammer-OL igjen?

I NORSK DESIGN: Kong Harald og dronning Sonja under super-G på Kvitfjell. Kong Harald har på seg den offisielle OL-jakka som selgere nå ønsker flere tusen kroner for. Foto: Jan Greve NTB
I NORSK DESIGN: Kong Harald og dronning Sonja under super-G på Kvitfjell. Kong Harald har på seg den offisielle OL-jakka som selgere nå ønsker flere tusen kroner for. Foto: Jan Greve NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi glemmer aldri Juan Antonio Samaranchs ord under avslutningsseremonien for OL på Lillehammer i 94: «The best Olympic Winter Games ever».

For oss som opplevde hvor kaldt og vakkert det hele var, betød det lite at IOC-presidenten sa det samme fire år etter under OL i Nagano i 1998.

Hvem husker ikke stemningen, OL-pins, vadmelshatter og bobletøyet som ble brukt under de iskalde dagene på Lillehammer?

De siste årene har tøyet fått en renessanse. Akkurat nå ligger det flere annonser for salg av det karakteristiske bobletøyet ute for flere tusen kroner på Finn.no. For eksempel ligger komplett funksjonærsett med jakke og bukse ute til 4500 kroner. Også den offisielle strikkegenseren selges for flere hundre kroner. Den dyreste som ligger ute på nett selges for 1300 kroner. For jakkeversjonen ønsker en annen selger 1500 kroner.

Men det er kanskje ikke en trend de som opplevde titusen tommeltotta og OL-floka kaster seg på?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer