Matpriser

Bør disse matvarene bli enda billigere?

Matvarer med kort holdbarhet prises ned hos dagligvarekjedene, men bør disse varene bli enda billigere? Nå skal et eget utvalg se på dette, og en rekke andre tiltak, som kan få ned matsvinnet.

HOLDBARHETSDATO: Kanskje er en høyere rabatt på matvarer med kort hodlbarhetsdato, en av løsningene for å få ned matsvinnet? Foto: Berit B. Njarga
HOLDBARHETSDATO: Kanskje er en høyere rabatt på matvarer med kort hodlbarhetsdato, en av løsningene for å få ned matsvinnet? Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Regjeringen har utnevnt et utvalg som skal utrede tiltak for å nå målet om en reduksjon av matsvinn med 50 prosent innen 2030. De skal også komme med utkast til en ny matkastelov.

- Regjeringen har allerede et godt samarbeid med matbransjen om å redusere matsvinn, og det er redusert med ti prosent fra 2015. Dette er et skritt i riktig retning, men langt fra nok. Vi viderefører nå samarbeidet ved å nedsette et utvalg som også inkluderer andre aktører, som miljøorganisasjonene. Vi har tro på at vi sammen skal klare det ambisiøse målet om å halvere matsvinnet innen 2030, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide i en pressemelding.

Kan ett av tiltakene for å kutte matsvinnet, være at butikkene selger matvarer som er i ferd med å gå ut på dato, enda billigere enn i dag?

Billigere mat med kort holdbarhet?

Ifølge NRK etterlyser flere et tiltak som handler om nettopp pris - nemlig å selge varer som holder på å gå ut på dato enda billigere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.