Send post fra din egen postkasse

-Bruken av tjenesten har økt med flere hundre prosent

Stadig flere oppdager at vi nå kan sende brev og pakker uten å oppsøke postkontoret eller en rød postboks. Slik gjør du det.

Koden til høyre er en engangskode du kjøper på Posten.no. Den erstatter frimerke, og kan brukes om du bestiller henting av brev og pakker hjemme, eller om du leverer på postkontoret eller i en rød postkasse selv. Foto: Posten
Koden til høyre er en engangskode du kjøper på Posten.no. Den erstatter frimerke, og kan brukes om du bestiller henting av brev og pakker hjemme, eller om du leverer på postkontoret eller i en rød postkasse selv. Foto: Posten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er to år siden Posten opprettet tilbudet om å hente brev og pakker under to kilo hjemme i din egen postkasse. Kriteriet er at du selv frankerer konvolutten, enten ved bruk av gyldig frimerke eller ved å skrive på en engangskode som du kjøper på Posten.no samtidig som du bestiller henting av pakken.

Hittil har det kostet 15 kroner, i tillegg til porto, å få postbudet til å hente pakken for deg. I mars strøk Posten dette gebyret, som et tilbud til mennesker som ikke kan eller vil forlate hjemmet under corona-utbruddet. I tillegg doblet de vektgrensen, slik at du nå kan legge pakker på inntil fire kilo og bestille henting i din egen postkasse.

Nye vaner

Siden da har bruken av tjenesten eksplodert.

- Økningen har vært på mange hundre prosent. Det handler nok ikke bare om at det er blitt billigere, men at vi alle har fått helt nye hverdager og vaner og tar forholdsregler, sier Kenneth Pedersen, pressesjef i Posten, til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer