Hytte med livsløpstandard:

Bygget hytte tilpasset alderdommen

Det tok mange år fra Ingrid begynte å drømme til Hans Petter skjønte at hun mente alvor med hytteplanene. Nå har de bygget en hytte som vil passe dem resten av livet - også med gåstol.

Laftet: Ingrid Hønsi og Hans Petter Bukkholm bygde hyttedrømmen sin på Seljestad. Hytta har stavlaft i første etasje, og tradisjonell laft øverst. Her er energibrønn og vannbåren varme. Hytta er levert av Gaardslaft. Foto: Irene Jacobsen
Laftet: Ingrid Hønsi og Hans Petter Bukkholm bygde hyttedrømmen sin på Seljestad. Hytta har stavlaft i første etasje, og tradisjonell laft øverst. Her er energibrønn og vannbåren varme. Hytta er levert av Gaardslaft. Foto: Irene Jacobsen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det går i tømmer, velur og mosaikk – og hyttelivets mektige fjellutsikt.

Ingrid Hønsi vokste opp med sel på Vikafjellet. Uten strøm, med vann i bekken, utedo og vedfyring. For sin egen familie drømte hun om litt mer komfort.

– Man tenker kanskje litt annerledes som 20-åring enn i 50-åra. En uke påskeferie uten dusj er ikke like fristende lenger. Så nå har vi heller bygd en hytte som vi kan kjøre til, og til og med komme oss inn i med gåstol, sier hun og ler.

Hjemmekontor og frisone på fjellet

Familien bor i Stavanger, og for siddiser er Sirdal nærmeste skidestinasjon. Men Ingrid og Hans Petter så mot nord da hytteplanene begynte å ta form. Ingrid, som er fra Vik i Sogn, liker at naturen på Seljestad minner henne om hjemtraktene. Men det var også et poeng å ha hytta ett eller annet sted nord for Stavanger, i retning Sogn. På Seljestad er de plassert omtrent midtveis, og det gjør det lettere å ta turen nordover til familien også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.