
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Endelig skriver vi desember og vi kan begynne juleforberedelsene for fullt: Kanskje er det tid for en prøvekjøring av ribbe eller pinnekjøtt? Og så klart: Sju slag julekaker skal bakes og legges i boks?
Men visste du at hvilke julekaker du baker, faktisk kan avsløre mye om hvor i landet du er fra? Og at de tradisjonelle 7 slagene har fått konkurranse utenfra?
- Stedet vi bor på og familiens juletradisjoner påvirker hvilke kaker vi velger til jul, sier daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø.
Sammen med Opplysningskontoret for egg og kjøtt (Matprat), har de undersøkt hvilke kaker nordmenn baker til jul. Og de avslører at kakevalgene varierer med hvor du bor.
Du kan se julekakefavorittene sortert på landsdel lenger nede i artikkelen.
Fra lefser og flatbrød til 7 slag julekaker
Fra riktig gammelt av, fram til midten av 1800-tallet, var det for det meste lefser og flatbrød som ble bakt til jul.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger