De beste ugress-tipsene

Start nå: Ugresset er tidligere ute enn andre vekster. Og ja, både eddik, varmt vann og flammer funker mot ugress, sier ekspertene.

HVORDAN FJERNE UGRESS? Ekspertene er enige om at luking er det beste - men at ulike råd som eddik og kokende vann kan fungere - og kanskje spesielt i enkelte situasjoner. Salt bør du imidlertid unngå - og det samme gjelder kjemiske ugressmidler. Foto: Kristin Sørdal
HVORDAN FJERNE UGRESS? Ekspertene er enige om at luking er det beste - men at ulike råd som eddik og kokende vann kan fungere - og kanskje spesielt i enkelte situasjoner. Salt bør du imidlertid unngå - og det samme gjelder kjemiske ugressmidler. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vær tidlig ute, start straks det er vår – ugress er raskere i gang enn alle andre, sier Marianne Utengen, gartner i Det norske hageselskap.

Hun understreker at ugress må jobbes med over langen - og at skippertak mot ugress er en dårlig strategi.

Utengens beste råd mot ugress er blant annet å være nøye før du planter et nytt sted – for starter du uten ugress så blir veien videre enklere.

- Lær å leve med ugressene dine, finn ut hvordan de lever og sprer seg. Og hindre at de frør seg, råder Utengen.

Men skulle du ha behov for hardere skyts enn luking, kan både eddik, kokende vann og andre triks fungere. Mer om det lenger nede i artikkelen.

Men det første du bør gjøre, er ifølge gartneren å tenke forebyggende - allerede ved første spadetak.

Plant tett - unngå ugress

Både Utengen og Tove Ladstein i Opplysningskontoret for blomster og planter trekker fram god planlegging av plantingen som et godt tiltak for å forhindre oppblomstring av ugress.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer