Mobiltelefon for eldre

Dekselet gjør mobilen enklere å bruke

Skålformede knapper og en enkel app, skal gjøre mobilbruken enklere og tryggere for eldre.

EZISMART: Et telefonetui som er utstyrt med fysiske taster, og en app som også byr på en nødhjelpsfunksjon. Foto: SINTEF.
EZISMART: Et telefonetui som er utstyrt med fysiske taster, og en app som også byr på en nødhjelpsfunksjon. Foto: SINTEF. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Bruken av en smarttelefon kan være intuitiv også for eldre, men små skjermtaster er ofte utfordrende. Funksjonshemmede kan også streve fordi mobilen er basert på finmotorikk.

– Dette er ikke bare tilfelle når du skriver inn tekstmeldinger og e-post, men også for andre applikasjoner som for nyheter og værmeldinger hvor det er behov for å skrive inn tekst, for eksempel brukernavn, passord, katalog, stedsnavn og så videre, sier Mette Røhne, senior prosjektleder ved SINTEF digital.

– Sånn kan det ikke være, tenkte gründer Richard Chan, og fant en løsning på problemet.

Ergonomiske taster og alarm

Resultatet har blitt et telefonetui som er utstyrt med fysiske taster, og en app som også byr på en nødhjelpsfunksjon.

Applikasjon kan installeres på de fleste Android smarttelefoner, og har fått navnet EziSmart.

Fordi tastene er ergonomisk utformet som små skåler, blir det ekstra enkelt å taste, selv for dem som strever med for eksempel skjelvinger. Og alarmfunksjonen gir ekstra sikkerhet for alle som ikke har en trygghetsalarm. Den sender automatisk en SMS med GPS-lokasjon til pårørende. Dersom pårørende ikke svarer, kontaktes et betjent nødnummer automatisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer