Beredskap i hjemmet

Derfor bør du ha knekkebrød og våtservietter i boden

Her er beredskapslageret myndighetene mener at vi alle bør ha.

Mye av bredskapslageret hver av oss anbefales å ha hjemme til en hver tid er varer vi uansett har i skap og bod. Men kanskje du skulle hatt litt mer av det? Foto: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB)
Mye av bredskapslageret hver av oss anbefales å ha hjemme til en hver tid er varer vi uansett har i skap og bod. Men kanskje du skulle hatt litt mer av det? Foto: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Er du av dem som har boden full av vanndunker, tørrvarer og jodtabletter, eller tenker du at sånt er for dommedagsprofeter med egen bunker nedgravd i hagen? Norske myndigheter mener at du og jeg er en del av Norges beredskap. Det betyr ikke at de venter krig når som helst.

- Hvis du spør meg hva jeg er mest bekymret for av krisesituasjoner, er det uten tvil ekstremvær som en konsekvens av klimaendringene, sier Cecilie Daae, direktør i Direktorat for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til Vi.no.

Under halvparten er forberedt

- Det kan slå ut elektronisk kommunikasjon og gjøre oss sårbare over tid. Folk snakker som om klimaendringer ligger langt fram i tid, men vi som jobber med samfunnssikkerhet og beredskap ser at det er her nå. Ekstremvær har allerede gitt oss flere situasjoner der deler av befolkningen har vært avstengt fra omverdenen uten strøm over flere dager.

En undersøkelse DSB har utført viser at den norske befolkningen er blitt litt mer engstelig for kriser som krig, nettangrep og naturkatastrofer, men godt under halvparten oppgir å ha tenkt gjennom hva de vil gjøre om de selv blir rammet. De som bor i byer er mindre forberedt enn de som bor på landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer