Strikkepinner med på flyet

Det er lov med strikkepinner på flyet, men du kan få trøbbel

Det går greit på Gardermoen, men du kan få trøbbel i utlandet.

LOV ELLER IKKE LOV: Journalist Tone Solberg ble utsatt for en brysk kontrollør i Lisboa som raknet strikketøyet hennes. Foto: Privat
LOV ELLER IKKE LOV: Journalist Tone Solberg ble utsatt for en brysk kontrollør i Lisboa som raknet strikketøyet hennes. Foto: Privat Vis mer

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Influens.no:

I følge den megakjente strikkeduoen Arne & Carlos er strikking «håndarbeidets heroin», hvilket i mer edruelig ordelag kan tolkes til «kraftig avhengighetsdannende». Det fikk journalist og forfatter Tone Solberg til fulle kjenne på da hun sjekket inn på flyplassen i Lisboa.

Strikkepinner i luften

Tone forteller: Etter at den romslige håndvesken hadde rullet seg gjennom screeningen, ble den bryskt stanset av en kvinnelig securityansatt. Hun rev strikketøyet opp av vesken og rakte det mot meg: «Vet du ikke at det er forbudt med strikkepinner på flyet?».

Jeg ristet på hodet, og fortalte at jeg i årevis hadde strikket meg gjennom luften. At jeg som journalist reiser oftere enn mange, og at det medbrakte strikketøyet aldri tidligere hadde voldet meg bry.

Raknende masker

Men damen var urokkelig. Resolutt trakk hun rundpinnen ut av den halvferdige genserbolen som var ment å bli en del av sensommergarderoben. At garnet var av lin, og ikke så veldig mye tykkere enn sytråd, gjorde ikke svien mindre da rundt 300 ørsmå masker raknet i fritt fall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer