Naturlig grått og hvitt hår er nå moderne

Det er på høy tid at vi elsker våre grå hår!

– Mange av oss har vokst opp med en idé om at grå hår må dekkes til eller farges, men nå er det heldigvis ikke slik lenger.

Makeup-artist og stylist Hilde Ottem slår et slag for flere norske kvinner med naturlig grått eller hvitt hår. Foto: Privat.
Makeup-artist og stylist Hilde Ottem slår et slag for flere norske kvinner med naturlig grått eller hvitt hår. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Det sølvlyse håret til makeup-artist og stylist Hilde Ottem (60) er så slående vakkert at man skulle tro det ble farget slik. Men det sluttet hun med i en alder av 53.

– Mine første sølvhvite hår kom allerede i 30-årsalderen. Fargen arvet jeg fra min far, og det var kun jeg i søskenflokken som var så heldig å få akkurat denne fargen.

Ottem, som var vant til å være kastanjebrun i håret siden hun var jentunge, reagerte umiddelbart med å farge håret lysere for å matche og dempe det grå. Noe hun aldri ble helt fornøyd med.

«Jeg syntes ofte at det fargede håret mitt så altfor gult ut i forhold til huden.»

– Som stylist, og i livet generelt, er jeg veldig opptatt av farger og jeg syntes ofte at det fargede håret mitt så altfor gult ut i forhold til huden min. Da frisøren min påpekte at jeg hadde en veldig fin gråfarge i etterveksten, bestemte jeg meg derfor på flekken for å la det vokse ut, forteller Ottem oss.

Reaksjonen hennes på å skulle gro ut det hvite håret var todelt.

– Jeg tenkte «Er dette egentlig kult, og vil jeg trives med det?». Først syntes jeg det så litt ut som en hvit ulldott.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer