Reising og vaksine mot corona:

- Det hjelper ikke å være vaksinert mot corona hvis du får hjerteinfarkt

Finnes det håp om reise til utlandet til sommeren hvis vi er ferdig vaksinert? Her er det du må vite hvis du drømmer om å reise.

SYDLIGERE STRØK: Spania er et favorittreisemål for nordmenn. Bildet er fra Valencia. Foto: Shutterstock NTB
SYDLIGERE STRØK: Spania er et favorittreisemål for nordmenn. Bildet er fra Valencia. Foto: Shutterstock NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det er ikke sånn at et gyldig vaksinasjonspass gir forsikringsdekning. Det hjelper ikke å være vaksinert mot corona hvis du får hjerteinfarkt eller blir utsatt for en ulykke og det ikke er kapasitet til å behandle deg i helsevesenet der du er, konstaterer kommunikasjonssjef Andreas Handeland i Europeiske forsikring.

Er du ferdig vaksinert før sommeren og tenker at du endelig kan reise til for eksempel leiligheten i Spania, må du altså være klar over at reiseforsikringen din ikke vil være gyldig hvis Spania er rødmerket på FHIs reisekart.

Denne uka meldte VG at fly- og reiseselskapene opplevde økt interesse for å reise utenlands etter at vaksinenyhetene begynte å dukke opp i mediene. Spania og Hellas er de mest populære reisemålene. Samtidig er nordmenn lydhøre for myndighetenes reiseråd ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av analyseselsapet YouGov for Europeiske reiseforsikring. Ifølge undersøkelsen mener åtte av ti at myndighetenes reiseråd er helt nødvendige. Bare fem prosent av de spurte mener reiserådet bør oppheves.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.