Hvordan lagre vin riktig?

Dette er bra for vinen din

Hvor bør du oppbevare vinen dersom du ikke har vinkjeller eller vinskap?

TA MED VINEN PÅ SOVEROMMET: Har du ikke vinskap eller kjeller, kan et skap på soverommet være et bra sted å lagre vinen - fordi det gjerne er mørkt og svalt der. Og husk: Vin med naturkork bør lagres liggende. Foto: Kristin Sørdal
TA MED VINEN PÅ SOVEROMMET: Har du ikke vinskap eller kjeller, kan et skap på soverommet være et bra sted å lagre vinen - fordi det gjerne er mørkt og svalt der. Og husk: Vin med naturkork bør lagres liggende. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det beste stedet å oppbevare vin, er i en kjeller eller et vinskap. Men det er ikke alle forunt å ha tilgang på dette - og kanskje har du heller ikke så mye vin liggende at det er et stort problem.

Men hvordan bør du egentlig oppbevare og lagre vinflaskene du ikke drikker med en gang?

- Et kott, en kald bod eller i bunnen på et skap på soverommet er som regel gode plasser å lagre vin dersom du ikke har en kjeller eller et vinskap, sier Hege-Lill Hagen Asp i Vinmonopolet til Vi.no.

- Jevn temperatur viktigst

Hun understreker at jevn temperatur er det viktigste å huske på når det gjelder lagring av vin.

- Vin bør lagres mørkt og svalt og med en jevn temperatur, gjerne mellom 6 og 18 grader, sier Asp - og legger til at 12 grader gjerne settes gjerne opp som et ideal.

Hun forteller at vinen utvikler seg raskere ved høy temperatur enn ved lav temperatur.

- Over tid kan for høy eller lav temperatur, raske temperaturvariasjoner, lys og vibrasjoner gjøre at vinen taper seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer