Dyre og billige hobbyer

Dette koster hobbyene våre

Hva koster egentlig våre fritidsaktiviteter? Og bør vi egentlig ta oss råd til dem, når husholdningen har mange andre faste utgifter?

PRIS: Noen hobbyer er dyrere enn andre, og noen kan man bestemme prisnivå på selv. Foto: Shutterstock, Toni Poikeljärvi / VING, Terje Bendiksby og Roy Mangersnes / NN / NTB scanpix
PRIS: Noen hobbyer er dyrere enn andre, og noen kan man bestemme prisnivå på selv. Foto: Shutterstock, Toni Poikeljärvi / VING, Terje Bendiksby og Roy Mangersnes / NN / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Det beste i livet er som regel ikke helt gratis likevel. Skal du gå en tur og titte på fuglene, er det kjekt med gode sko. Eller en kikkert.

Valg av utstyr gir som regel stort utslag på prisen.

– Har man langrenn som hobby, ønsker man seg fort bedre smøring og proffere ski, sier Jøril Mæland, leder for Institutt for finans ved Norges handelshøyskole.

– Man må bruke sunn fornuft og sørge for å ha dekket basisbehovene først. Men man kan jo selvfølgelig også gjøre som studentene og leve på havregryn for å råd til det man virkelig har lyst til.

Redaktør i Smarte Penger, Rune Pedersen, mener hobbyen har gått for langt når pengebruken går ut over familiens behov.

– Kanskje man heller burde sette av penger til en hytte som alle kan ha glede av, i stedet for at én eller begge de voksne bruker massevis av penger på dyrt utstyr?

Les også: Slik sminker du deg når du ikke er 25 år lenger

Her er noen overslag over prisen på en del populære fritidssysler:

Sykling

Sykkel som treningsform er populært. En sykkel får du fra 3000 til over 50.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.