Gjør-det-selv-skadene du bør unngå

Disse oppgavene bør du IKKE gjøre selv

Går det galt, risikerer du redusert erstatning.

BARE RØR: Arbeider knyttet til vann og avløp, og det elektriske, bør du få fagpersoner til å utføre. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock
BARE RØR: Arbeider knyttet til vann og avløp, og det elektriske, bør du få fagpersoner til å utføre. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): - Det er to områder du ikke skal være hobbyhåndverker på i ditt eget hjem: Det ene er det elektriske og det andre er det som har med vann og avløp å gjøre, sier Sigmund Clementz, informasjonssjef i If skadeforsikring.

Årsaken er både fordi det ikke er lov, og på grunn av konsekvensene.

- Når det gjelder det elektriske er det ikke lov å gjøre så mye selv. Reglene er myket opp litt de siste årene, men fra et forsikringssynspunkt er konsekvensene ved å ikke bruke autoriserte installatører på rør og det elektriske ganske store, hvis det blir amatørmessig utført, forklarer Clementz.

Brann og vann skader mest

Halvparten av alle branner i Norge starter enten i det elektriske anlegget i huset, eller i det du kobler til det. El-sikkerhet er ikke en ting man tuller med, understreker Clementz i If.

Og så er det «hobbyrørleggeren»:

For etter brann er det vann som utgjør størst skader i norske hjem.

- Hvis du aldri har hatt vann i kjelleren din, så kan du spørre noen som har hatt det og få en skikkelig skrekkfortelling som gjør at man velger å ha ting på stell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer